V sobotu, po příjezdu z Buzic, jsme se byli podívat na již tradiční dožickou akci s názvem Vítání jara.
Jestli mě paměť neklame, letos to byl 3. ročník. A parádní! Grilování se ujal jeden známý dožických šenkýřů, který si přivezl vlastní gril a vlastnoručně připravenou půlku prasete bez kýty. Opravdu to byla půlka zabíjačkového prasete, nikoliv jako dříve, kdy se peklo selátko. Výsledek „vrchního šéfkuchaře“ bych ocenil jedničkou, alespoň jedenkrát podtrženou. Masíčko bylo propečené, dobře kořeněné a křehoučké, až ústa a oči přecházely.
Dobrá nálada u grilu se samozřejmě přenášela do šenku, kde jsme si srdečním smíchem, jak se říká v lidových rčeních, prodloužili život alespoň o týden. Velký dík „grilovači“ a obsluze výčepu za hezký večer a snad zase někdy příště.
Autor článku: Luděk Blovský
Autor fotografií: Luděk Blovský
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace