Ve čtvrtek večer jsem se pustil do přípravy jídla dle zcela nového receptu, který Ilonka našla na Facebooku.
Kdo mě trošku zná, ten ví, že k vaření nemám daleko. Je sice pravda, že příprava omáček je u nás výsadou žen, pečení či grilování si, pokud to jde, bere na starost moje maličkost. Recept mi upoutal svou jednoduchostí a navíc je sestavený z ingrediencí, které lze najít v každé domácnosti. Příprava je rozvržena do dvou dnů, což umocňuje a povzbuzuje chuťové buňky při vaření. Uvedu zde pouze stručný popis, na fotografiích je celkem dobře vidět postup. Případnému zájemci mohu zaslat originální předpis i s poznámkami z vaření. Den 1.: Krkovičku v kuse bez kosti nařízneme, řezy osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Poté je vyplníme cibulí a slaninou. Celý blok pevně svážeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce do dalšího dne. Den 2.: Maso vybalíme z fólie a na lžíci sádla osmahneme ze všech stran. Vložíme do pečící nádoby a necelé 2 hodiny pečeme na 160° až 170°.
Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši a nelituji toho. Teď už mohu jen popřát dobrou chuť těm, kteří si chtějí vepřovou krkovičku připravit také tímto způsobem.
Autor článku: Luděk Blovský
Autor fotografií: Luděk Blovský
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace