Plné stoly jídla a pití, nějaké soutěže a čekání na půlnoc
Ve čtvrtek jsme se zúčastnili tradičního silvestrovského posezení v dožické hospodě U Simči. "Tak jsme zase o rok starší," byla jedna z nejčastěji používaných vět čtvrtečního večera.
Se slovy: "Budu udit, přinesu šunky rovnou z udírny," nás Petr týden před oslavou nabádal, abychom na oslavu nenosili žádné velké jídlo. A jak řekl, tak se stalo. I když myslivci přinesli "ostře" nabitý nábojový pás a stoly se téměř prohýbaly pod chuťovkami, chlebíčky a obloženými talíři, vůni a chuť uzeného nepřemohly. K ještě teplým kouskům masa si představte čerstvý chléb, hořčici, křen a zelí s křenem – prostě dobrý základ pro nějaké to pivko a pár skleniček šampaňského.
Alenka s Aničkou nezklamaly a pro hosty připravily několik soutěží, které jen podtrhly dobrou náladu panující v dožickém výčepu. Ať už to byla vědomostní soutěž o okolí Dožic, pojídání tyčinek v párech se zavázanýma očima či vázání kravaty a navlékání dámských punčoch – vše doprovázel bujarý smích a fandění přítomných. Posléze přišlo na řadu odpočítávání posledních vteřin roku 2015, následovaly výbuchy šumivých vín, hromadné přání všeho nej … a vrchol večera – ohňostroj, který si vzal na starosti Petr s Fandou.
Tak ještě jednou vše nej a pokud to půjde, opět za rok v dožické hospodě.
Autor článku: Luděk Blovský
Autor fotografií: Luděk Blovský
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace