Luděk Blovský
fotím, píšu, žiju
Festival jídla a pití - kromě jiného jsme ochutnali šneky a sushi
V sobotu jsme navštívili festival jídla a dobrých nápojů v Plzni na výstavišti. Upozorňuji, že jsme ochutnaly taková jídla, nad nimiž rozum zůstává stát. Na akci jsme jeli vlakem a tramvají. Pro mě to bylo skoro dobrodružství, hodně dlouho už jsem v tramvaji nestál. Výstaviště za OD Plaza pořádalo festival jídel, receptů, pití, prezentací restaurací a hotelů. Prostě téměř vše, co se váže k jídlu a jeho přípravě.
Ráno pršelo a u stánků bylo většinou volno. Ale přesto jsme si frontu vystáli. Bylo to na Lyonské šneky!!! Dali jsme si tři s toustíky. Párátkem napíchnout sval, z ulity pokapat sosíkem toustík a šup s tím do úst. Chuť normální, šneka bych v tom nepoznal. Ani tykadélka nekoukala.
Procházkou jsme se dostali ke stánku se sushi. Nikdy jsem takhle připravenou syrovou rybu nejedl. Dali jsme si dva druhy. První se sezamem se nechal sníst, druhý kousek s mořskou řasou jsem cítil ještě večer. Vím, co si příště nemám dávat. Zlatí šneci. Michaela si ještě dala hovězí líčka na červeném víně. Konečně něco normálního. Byla dobrá.
Cestou bylo mnoho zástupců pivovárků. Upoutal mi jeden - Hostinský pivovar U Bizona Čížice. No řekněte sami. Pivo s názvem Klíšťák, nedali byste si?. Já ano, 13° - sací rudé. Nádherný název, chuť také. Jinak jsme výstaviště prošli asi dvakrát, dali si něco sladkého, zastavili se na předváděčce Zdeňka Pohlreicha. Změnil jsem si o něm názor. V televizi jeho pořady přepínám pryč, tady byl naprosto normální. Jeho vtípkům a narážkám se jen málo kdo nezasmál. Odpoledne pro nás přijela Martina a vyrazili jsme k domovu. Příjemný výlet.
Perlička: I mistr tesař se někdy utne. Zdeněk Pohlreich měl na závěr předvádět recept z vajíček. Když na něj přišla řada, zjistil, že si vajíčka zapomněl s sebou vzít. Vtipně okomentoval a recept předvedl odpoledne.