14. 4. 2016 Starý Plzenec

Prokládaná krkovice 14. 4. 2016

Vyzkoušení nového receptu na vepřové maso

Ve čtvrtek večer jsem se pustil do přípravy jídla dle zcela nového receptu, který Ilonka našla na Facebooku.
Kdo mě trošku zná, ten ví, že k vaření nemám daleko. Je sice pravda, že příprava omáček je u nás výsadou žen, pečení či grilování si, pokud to jde, bere na starost moje maličkost. Recept mi upoutal svou jednoduchostí a navíc je sestavený z ingrediencí, které lze najít v každé domácnosti. Příprava je rozvržena do dvou dnů, což umocňuje a povzbuzuje chuťové buňky při vaření. Uvedu zde pouze stručný popis, na fotografiích je celkem dobře vidět postup. Případnému zájemci mohu zaslat originální předpis i s poznámkami z vaření.
Den 1.: Krkovičku v kuse bez kosti nařízneme, řezy osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Poté je vyplníme cibulí a slaninou. Celý blok pevně svážeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme v ledničce do dalšího dne.
Den 2.: Maso vybalíme z fólie a na lžíci sádla osmahneme ze všech stran. Vložíme do pečící nádoby a necelé 2 hodiny pečeme na 160° až 170°.
Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši a nelituji toho. Teď už mohu jen popřát dobrou chuť těm, kteří si chtějí vepřovou krkovičku připravit také tímto způsobem.
Autor článku: Luděk Blovský
Autor fotografií: Luděk Blovský
Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace